Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής έργου "αποχέτευσης λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ρίου"

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «αποχέτευσης λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ρίου του Δήμου Πατρέων», υπέγραψε ο Δήμαρχος της  Πάτρας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Γιάννης Δημαράς. Το έργο θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, από την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης.  Mε την ολοκλήρωση του έργου, θα σταματήσει η λειτουργία των βόθρων κι έτσι οι κάτοικοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την εκκένωσή τους, ενώ θα πάψει να επιβαρύνεται και το περιβάλλον.
Το έργο «Αποχέτευση Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ρίου» είναι αρχικού προϋπολογισμού  15.150.000 ευρώ, ωστόσο μετά το διαγωνισμό και τις εκπτώσεις, το τελικό συμφωνηθέν ποσόν υλοποίησής του, είναι 7.713.189 ευρώ (πλην ΦΠΑ).
Έχει δε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (στο πλαίσιο της Πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Πατρέων» συνολικού ύψους 24.078.600 ευρώ), όπως και το δίκτυο λυμάτων του Αγίου Βασιλείου, οπότε και θα κατασκευαστεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου, είναι δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, και αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΔΕΥΑΠ για την ολοκλήρωση του μεγάλου και εξαιρετικά δαπανηρού έργου ολοκλήρωσης της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Πατρέων.
Το έργο αφορά την κατασκευή των αγωγών 48,25 χλμ., με 3.550 συνδέσεις, για την συγκέντρωση των λυμάτων της  περιοχής  της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου.
 

2 σχόλια:

Apofraxeis είπε...

Πολυ σημαντικό το έργο αυτό! Θα δώσει πραγματικά καλύτερη διαβίωση στους κατοίκους της περιοχής.

Αποφράξεις είπε...

Αυτά είναι έργα ζωής και ανάπτυξης για οποιαδήποτε περιοχή.