Φωτό :

Όθωνος κ' Αμαλίας, Πάτρα 1950

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση – αφιέρωμα για τον Ιστορικό Κώστα Τριανταφύλλου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών η εκδήλωση – αφιέρωμα για τον Ιστορικό Κώστα Τριανταφύλλου που διοργάνωσαν ο Δήμος Πατρέων και η ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς και η Προϊστάμενη της ΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  Αρχαιολόγος κ. Ερωφίλη–Ίρις Κόλια.
Για το έργο του Κώστα Τριανταφύλλου μίλησαν οι: Μιχάλης Πετρόπουλος, Αρχαιολόγος, Επίτιμος  Έφορος Αρχαιοτήτων και Αγαμέμνων Τσελίκας, Φιλόλογος-παλαιογράφος.
Αναφερόμενος στον Ιστορικό ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε: «Ο Κώστας Τριανταφύλλου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της πόλης και η συνεισφορά του δεν αμφισβητείται.
Είναι αυτός που κατέγραψε μεγάλο μέρος της ιστορίας της, συμβάλλοντας στη διάσωση της ιστορικής μας μνήμης. 
Αρκεί μόνο το κορυφαίο έργο του το «Ιστορικό Λεξικό των Πατρών» για να γραφεί το όνομά του με ξεχωριστά γράμματα στην πνευματική και επιστημονική ζωή της Πάτρας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι για το «Ιστορικό Λεξικό των Πατρών», το οποίο εκδόθηκε τρεις φορές και που αποτελεί παρακαταθήκη και κληρονομιά για όλους τους Πατρινούς, τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Το πλούσιο έργο του και η παρουσία του στη δημόσια ζωή του τόπου δεν περιορίστηκαν όμως μόνο στο Ιστορικό Λεξικό. Πολυσχιδής προσωπικότητα, διακρίθηκε σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε.
Άνθρωποι σαν τον Κώστα Τριανταφύλλου που προσέφεραν στον τόπο τους με πάθος και με γνώση αποτελούν σήμερα σε μια εποχή κρίσης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και των ιδεών και των αξιών παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς.
Μας δείχνουν νέους δρόμους και διεξόδους γι’ αυτό και ο Δήμος της Πάτρας τιμά τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του και 10 χρόνων από το θάνατό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: