Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Στο νοσοκομείο ανήμερα των Χριστουγέννων για τα κάλαντα



 










75 άτομα από τη Χριστ. Εστία συμμετείχαν φέτος στην εξόρμηση στο νοσοκομείο του Ρίου ανήμερα των Χριστουγέννων. Ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στους μεγάλους διαδρόμους των κλινικών  σκορπίζοντας μελωδίες και ευχές αγάπης κι ελπίδας σε ανθρώπους που δοκιμάζονται απ' τον πόνο.

Είπαμε τα κάλαντα, ψάλλαμε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια και το χαμόγελο στα χείλη των ασθενών και των συνοδών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας. 
Προπορευόταν και φέτος ο π. Χαρίτων Αθανασόπουλος με την εικόνα της Γεννήσεως και δίπλα του βρισκόταν ο π. Ανδρέας Τζεφριός. 
Στο τέλος, ο π. Χαρίτων ευχαρίστησε όλους τονίζοντας τη σπουδαιότητα της μαρτυρίας του μηνύματος του Χριστού στον ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου. Τέλος, μας ενημέρωσε για προσπάθειες προσυλητισμού που κάνουν ομάδες Ευαγγελικών και άλλων αιρετικών στο νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι το καλύτερο φάρμακο στον πόνο είναι η πίστη, η ελπίδα και η προσευχή.

Όλοι φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι ανανεώνοντας το ραντεβού για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην χριστιναική εστία Πατρών γιαυτες τις πνυεματικές ευκαιρίες που δίνει σε ασθενείς και συνοδούς.
Εύγε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια.
Χαίρομαι κ.Στανίτσα γιατί βλέπω και νέα παιδιά στις φωτογραφίες.Μπράβο.γίνεται καλή δουλειά από τους υπευθύνους της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
Καλή χρονιά!