Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΠ: Εγκαίνια Κέντρου Πληροφόρησης για το Παναχαϊκό


Ο Δήμος Πατρέων και η ΑΔΕΠ Α.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Παναχαϊκού Όρους, εγκαινιάζει το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2011, τη  λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για το Παναχαϊκό Όρος, στο Πουρναρόκαστρο Πατρών.
Τα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν από το δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά. Παρόντες θα είναι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Σιγαλός, και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ, Αντώνης Κότσαλης.
Οι κύριες δραστηριότητες του Κέντρου θα είναι:
·    Προσέλκυση, υποδοχή και ξενάγηση επισκεπτών
·    Περιβαλλοντική ενημέρωση
·    Προώθηση και υποστήριξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία
·    Διακίνηση ενημερωτικού υλικού
·    Διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων, εκδηλώσεων
·    Προβολή της προστατευόμενης περιοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
·    Σχεδιασμός και οργάνωση προγραμμάτων εθελοντών

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην επίσκεψη μαθητών από τις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων ή ολόκληρες τάξεις σχολείων του Δήμου μας και των όμορων δήμων, ώστε να ενημερωθούν και να προσεγγίσουν τη φύση του Παναχαϊκού όρους.
Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους οι  μαθητές θα ενημερώνονται από στελέχη της ΑΔΕΠ Α.Ε., θα ξεναγούνται στην έκθεση με φωτογραφίες από το Παναχαϊκό όρος, θα παρακολουθούν  ένα 10λεπτο βίντεο για το Παναχαϊκό και θα τους διανέμονται φυλλάδια με περισσότερες πληροφορίες. Εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, θα πραγματοποιείται περίπατος στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Πουρναρόκαστρο-Ζάστοβα. Συνολική διάρκεια επίσκεψης-ενημέρωσης στο Κέντρο 30΄, για μια ομάδα 20 μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: