Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή πρωί στην Ελαφόνησο!

Κυριακή πρωί στην Ελαφόνησο. Όλα ήσυχα και η εκκλησία καλεί τους πιστούς στην Θ.Λειτουργία. Οι τουρίστες πολλοί στο νησί, αλλ’ οι περισσότεροι έχουν έρθει για ξεκούραση και χαλάρωση. Η καμπάνα ενοχλεί.
Υπάρχουν όμως αρκετοί που προσέρχονται στο γραφικό εκκλησάκι για την ακολουθία. Μάλλον ντόπιοι. Η εκκλησία γεμάτη. Όμως κάτι δε μου ταιριάζει καλά. Ο ιερέας είναι βέβαια καλλιφωνότατος, αλλά το ηλεκτρονικό μηχάνημα του «ισοκράτη» δίπλα από την Αγ.Τράπεζα δεν συνάδει. Ακούγεται άσχημα, λες και είσαι σε καθολική εκκλησία! Το να παίζεις αρμόνιο κατά την διάρκεια της Θ.Λειουτουργίας και να κινείσαι στους ρυθμούς του, νομίζω και συγχωρέστε με γι’ αυτό, αλλά μου φαίνεται σαν ιεροσυλία! Τέτοιοι νεωτερισμοί στην ορθόδοξη Λειτουργική μας παράδοση είναι εντελώς ξένοι. Στο ψαλτήρι τον ψάλτη τον πλαισιώνουν δυο ηλικιωμένες κυρίες, που νομίζω ότι δεν προσέφεραν και πολλά.
Τέλος πάντων.
Η  Λειτουργία τελειώνει και ο καθείς επιστρέφει στα δικά του.
Ο ψαράς έχει ξυπνήσει πρωί και στην παραλία καθαρίζει την πραγμάτεια του. Ολόφρεσκα καλαμάρια! Κάτι θα περισσέψει και για τους ιπτάμενους φίλους του!











3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελειες οι φωτο!

Ανώνυμος είπε...

τον ισοκρατη ο παπάς, τί τον ήθελε; για να κρατά ίσο στις εκφωνήσεις;

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

όλες τις εκφωνήσεις τραγουδιστά και ακόμα και στο μνημόσυνο, ο ιερέας έλεγε τα τροπάρια από την Αγ.τραπεζα γιατί δεν μπορούσε να κουβαλήσει τον ισοκράτη στην Ωραία Πύλη!!!!!!!