Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος στο Αρκτικό Διαμέρισμα


Μετά το Νότιο Διαμέρισμα, σειρά είχε σήμερα το Αρκτικό.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γ.Δημαράς, κάνοντας πράξη την προεκλογική του δέσμευση, επισκέφθηκε τα γραφεία του Αρκτικού και συνομίλησε με τους πολίτες. Άκουσε τα προβλήματά τους, κατέγραψε τις προτάσεις τους και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει.
Με τις κινήσεις του αυτές ο Δήμαρχος αποδεικνύει στην πράξη, όχι στα λόγια, ότι σκοπός του δεν ήταν να πάρει την καρέκλα, αλλά να είναι δίπλα στον πολίτη, κοντά στις γειτονιές, μέσα στα προβλήματα και όχι παρατηρητής. Όταν, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, περιοδεύαμε στις γειτονιές της Πάτρας, το σταθερό παράπονο των πολιτών ήταν ότι τους θυμόμαστε μόνο προεκλογικά. Η υπόσχεση του Δημάρχου, «Θα είμαστε και μετά τις εκλογές εδώ. Θα σας το αποδείξω», υλοποιείται.
Νομίζω, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει την διαφορά νοοτροπίας και πολιτικής αντίληψης. Εγκαινιάζεται ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας των πολιτών με τον Δήμο. Οι πολίτες μπορούν μόνοι τους και απευθείας να θέτουν τα προβλήματά τους και να ζητούν λύση. Ούτε γραφειοκρατία, ούτε συντάξεις αιτήσεων και καταγγελιών. Άμεσα, εύκολα, δημοκρατικά και χωρίς δυσκολία ο Δήμαρχος είναι δίπλα τους, πρόθυμος να τους βοηθήσει. Στο χέρι των πολιτών είναι να τον «εκμεταλλευτούν» και να κάνουν την ζωή τους καλύτερη.
Ευχόμαστε στον Δήμαρχο να συνεχίσει την προσωπική επαφή με τους πολίτες, να συνεχίσει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να μην κλειστεί στα γραφεία με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα παχιά χαλιά, όπως παλαιότεροι Δήμαρχοι. Κοντά στον πολίτη και μέσα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: