Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας με τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ για εκπαιδευτικούς στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας

Εκπαιδευτικοί Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης

Πέτρος Ψωμάς και Ξ.Παπαευθυμίου



            Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας με τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ για εκπαιδευτικούς που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων οι εκδόσεις ‘‘ΤΟ ΔΟΝΤΙ’’ και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 8.15μμ στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας όπου λειτουργεί και η έκθεση <<Βιβλία στον… τοίχο!>>
Η εκδήλωση είχε ως στόχο τη γνωριμία των εκπαιδευτικών με τα βιβλία των εκδόσεων ΤΟ ΔΟΝΤΙ, εστιάζοντας στα βιβλία πoυ αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.Αναλυτικότερα συζητήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς οι τρόποι με τους οποίους τα βιβλία που μιλούν για την ιστορία της Πάτρας μπορούν έμμεσα να ενταχθούν στις σχολικές δραστηριότητες ή να παρουσιαστούν με τρόπο ελκυστικό στους μαθητές, συμβάλλοντας έτσι στην ευαισθητοπoίησή τους για το πλούσιο παρελθόν της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκαν ιδέες για δημιουργία θεατρικών έργων βασισμένων στα κείμενα των βιβλίων, για διοργάνωση μαθητικών εκθέσεων, καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών στο σχεδιασμό και την παραγωγή ενός βιβλίου.
Με τους εκπαιδευτικούς συνομίλησαν οι Πέτρος Ψωμάς, Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας Ξενοφών Παπαευθυμίου, Μουσειολόγος-Συγγραφέας και Ανδρέας Τσιλίρας από τις εκδόσεις ‘‘ΤΟ ΔΟΝΤΙ’’ συντόνιζε δε η Μαρία Νικολοπούλου, Εκπαιδευτικός–Μουσικός, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Αχαΐας. Στο δημιουργικό διάλογο συμμετείχαν και η Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη, Μουσικός-Δημοτική Σύμβουλος, Φάνης Δίπλας Υπεύθυνος του θεάτρου Λιθογραφείον, η Κατερίνα Σαφαρίκα και Μαρία Καρακόιδα της Α/θμιας, Χαράλαμπος Στανίτσας και Αντιγόνη Καμαρινού της Β/θμιας.
Παράλληλα στο χώρο συνεχίζεται η παρουσίαση της έκθεσης «Βιβλία στον… τοίχο!» του εκδοτικού οίκου ΤΟ ΔΟΝΤΙ που λειτουργεί από το 1998 με έδρα την Πάτρα και παρουσιάζει ένα πανόραμα της δράσης του, μέσα από τα εξώφυλλα, τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες της τελευταίας δωδεκαετίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα βιβλία των εκδόσεων ΤΟ ΔΟΝΤΙ πωλούνται με ειδική έκπτωση, ενώ υπάρχουν και ειδικά πακέτα προσφορών.
H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 7.30 – 10.00, Σάββατο: 11.30 – 14.00.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Κοινο_Τοπία: τηλ. 2615.002009  www.koinotopia.gr
ΤΟ ΔΟΝΤΙ: τηλ. 2610.326338, 6936.986121   www.todonti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: