Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ




Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στην χθεσινή του συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Μετά από ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά, το Σώμα κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση, στην οποία περιλαμβάνεται και η άμεση επίσκεψη, στον νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνει την ομόφωνη απαίτηση του για την οριστική παραχώρηση του μετώπου των 3.500 μέτρων καθώς και για την παραχώρηση ολόκληρου του υπολοίπου θαλασσίου μετώπου μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου λιμανιού. Απαιτεί την άμεση εξαίρεση ολόκληρου αυτού του τμήματος από την υπαγωγή του στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Για τον σκοπό αυτό, θα επισκεφτεί το ταχύτερο δυνατόν τον αρμόδιο Υπουργό και θα απαιτήσει την άμεση προώθηση αυτών των θεμάτων.
Θεωρεί απαράδεκτο το έγγραφο της διοίκησης της Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., με το οποίο ζητάει τετράμηνη παράταση, για να ολοκληρώσει την απομάκρυνση λειτουργιών του. Να σημειωθεί ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από τότε που όφειλε να έχει αποχωρήσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτιμά ότι ο Ο.Λ.ΠΑ., ακολουθεί πρακτική που αντιστρατεύεται τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της Πόλης και υπονομεύει τις υπογεγραμμένες συμφωνίες. Απαιτεί από τον Ο.Λ.ΠΑ., την άμεση, εντός ολίγων ημερών, απομάκρυνση του.
Απορρίπτει έγγραφη πρόταση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με την οποία ζητά να εξακολουθήσει η διέλευση βαρέων οχημάτων στο τμήμα Γούναρη-Αγίου Νικολάου.
Όλος ο ανωτέρω χώρος, πεζοδρομείται πλήρως και αποδίδεται στους πολίτες της Πάτρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαιτήσει την άρση όλων των υφιστάμενων ακόμα εμποδίων, δηλαδή την κατάργηση πρόσδεσης και ελλιμενισμού επιβατηγών ή εμπορικών σκαφών στην λιμενολεκάνη μεταξύ Γούναρη - Αγ. Νικολάου, των κρατητηρίων κ.τ.λ.
Σε πολύ σύντομο χρόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ολοκληρώσει την απόφαση του για όλες τις χρήσεις του τμήματος Γούναρη - Αγ. Νικολάου - μόλου Αγ. Νικολάου και θα παρέμβει με τις Δημοτικές Υπηρεσίες για τις αναγκαίες διαγραμμίσεις και οριοθετήσεις και την κατασκευή διαβάσεων για τους πεζούς, έτσι ώστε να ενιαιοποιηθεί το δίκτυο του πεζοδρόμου με τον υφιστάμενο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και όλος ο χώρος να αποδοθεί ασφαλής σε κοινή χρήση.
Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην πόλη και τους κατοίκους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: