Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο - 2η μέρα

2η μέρα του συνεδρίου σήμερα, αγαπητοί φίλοι. Οι εισηγήσεις όλων των ομιλητών ήταν εξαιρετικές και καθήλωσαν το ακροατήριο. 
Την πρώτη εισήγηση έκανε ο αιδ. π. Κανέλλος Φερτάκης, θεολόγος-εκπαιδευτικός, ο οποίος με χειμαρρώδη λόγο παρουσίασε τη δύναμη του ενός στη σχολική πραγματικότητα. Με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε και σε προσωπικά βιώματα περιγράφοντας στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή που κάθε δάσκαλος τίθεται ενώπιον πολλών και διαφορετικών διλημμάτων.
Στη συνέχεια η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατέδειξε με πολύ εύστοχο τρόπο τον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό στην πνευματική ζωή του τόπου.
Η σχολ. σύμβουλος κα Χαρά Βοινέσκου αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, ο δικηγόρος κ. Ιατρού Γεώργιος στη δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος κα Γωγώ Κάραλη στα Μ.Μ.Ε και τη δημοσιογραφία ενώ στο τέλος η δασκάλα κα Χαρά Νικοπούλου μάς μίλησε για την περιπετειώδη εκπαιδευτική διακονία της στο δημ. σχολείο του Μεγάλου Δερείου, ενός μειονοτικού χωριού του Έβρου κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Το συνέδριο έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.











Δεν υπάρχουν σχόλια: