Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το ατύχημα στην Ρήγα Φεραίου και οι Patrinistas !!!


Με αφορμή το ατύχημα που συνέβη χθες στον πεζόδρομο της Ρήγας Φερραίου (μηχανάκι τραυμάτισε περαστικό πολίτη) , νομίζω ότι ως ενεργοί και λογικοί πολίτες πρέπει να προβληματιστούμε.
Είναι δυνατόν να χρειάζεται η περιπολούσα δημοτική αστυνομία για να προστατεύει τον πεζόδρομο από τους δικυκλιστές;
Σε ποια λογική, ευνομούμενη, δημοκρατική χώρα θα χρειάζονταν αστυνόμευση για τα αυτονόητα ;
Ήδη ακούστηκαν κραυγές εναντίον της νέας Δημοτικής Αρχής, ότι δεν κάνει το χρέος της.
Με συγχωρείτε, αγαπητοί φίλοι, αλλά δεν μας φταίει ο Δήμαρχος. Φταίει η απαράδεκτη νοοτροπία μας, το απίστευτο θράσος μας, η εκνευριστική αδιαφορία μας, η ετσιθελική επιμονή μας για κατάργηση των νόμων, η ωχαδερφίστικη συμπεριφορά μας.
Υπό κανονικές συνθήκες, θα’ πρεπε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των δικύκλων να είναι αυτονόητη. Θα’ πρέπε στον πρώτο παρανομούντα δικυκλιστή να’ χουν αντιδράσει όλοι οι παρευρισκόμενοι πεζοί. 
Στην μιζέρια της Πάτρας πρωταρχικοί υπεύθυνοι δεν είναι οι Δημοτικοί άρχοντες. Είναι οι πολίτες της. Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της. Είμαστε όλοι εμείς που καθημερινά διπλοπαρκάρουμε, οδηγούμε το αυτοκίνητό μας για να διανύσουμε μόλις ελάχιστα μέτρα, που πετάμε τα σκουπίδια μας έξω από τον κάδο, που πετάμε τα αποτσίγαρά μας στον δρόμο-τασάκι, που κορνάρουμε συνεχώς, που δεν σεβόμαστε τον συμπολίτη μας, που φράζουμε τα σημεία διέλευσης των ΑμεΑ.
Ευαισθητοποίηση, φίλοι μου και όπως έλεγαν και οι παλιοί, «λίγη τσίπα» !
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η πόλη είναι δική μας.
Εμείς πρέπει να την κρατάμε καθαρή.
Εμείς πρέπει να την φροντίζουμε.

Υγ. Το Σάββατο το πρωί, από 9 π.μ έως 12, η εθελοντική ομάδα πολιτών Patrinistas θα βρίσκονται στην Πλατεία Όλγας. Θα καθαρίσουν, θα σκουπίσουν, θα ξεβάψουν, θα βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, θα παίξουν μουσική και θα φύγουν αφήνοντας μια ομορφότερη πλατεία στη διάθεση των πατρινών και των επισκεπτών της. Ας είμαστε εκεί. Ας αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας.  Ας σηκωθούμε από τον καναπέ και από το τραπεζάκι της καφετέριας και ας ενεργοποιηθούμε. Ενεργοί πολίτες χρειάζονται.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι γίδια τελικά ζουν στην Πάτρα.
Δώστε και καμιά φάπα σε καναν οδηγό μηχανής πας και συνέλθει. Ζώα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ζητάμε περισσότερους πεζόδρομους. Να τους κάνουμε τι ; Να οδηγάμε τα μηχανάκια μας ή να τους γεμίσουμε ταραπεζάκια, καρεκλίτσες και φραπεδάκια ; Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα ρε γαμώτο!

Χα χαχαχαχα είπε...

Χώστα μεγάλε Μπάμπη, μήπως και αλλάξει κάτι στην Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,δυστυχώς οι Πατρινοί δεν αλλάζουν εύκολα!Απολίτιστοι!!!!!!!!!
Δεν τους πιάνει νόμος αυτούς!
Τι να πω.......

Δημήτριος Γ. Στανίτσας

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε τρλοί, εσείς οι Πατρινοί.
Έτσι δεν φωνάζετε στο καρναβάλι ;
Φαίνεται όμως ότι το κρατάτε όλη την χρονιά!!!!
χαχαχαχ.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να κάνετε θαύματα. Το πρώτο είναι ότι αποδοκιμάσατε το ΠΑΣΟκ και ρίξατε το κάστρο του και το δεύτερο ότι βγάλατε τον Δημαρά. Ολος ο κόσμος τον ξέρει από την ΜΟΜΑ, ακόμα και κάτι φιλαράκια μου σταρτιωτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο Χαράλαμπε, μια ζωή να ρίχνουμε στους άλλους τις ευθύνες μας...Κανείς όμως δεν τα έβαλε με τον μοτοσικλετιστή.Αλλά γιατί να τα βάλουμε, αφού και εμείς τα ίδια κάνουμε;;;