Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Δήμου ΠΑτρέων για το παραεμπόριο




Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, για το παράνομο εμπόριο στην Πάτρα και την Δημοτική Αστυνομία, από τη Δημοτική Αρχή, ανακοινώνονται τα εξής:
«Η Δημοτική Αστυνομία, παρά την περιορισμένη δύναμη που διαθέτει και τις πολλές αρμοδιότητες που έχει  επιφορτιστεί λόγω «Καλλικράτη», προσπαθεί καθημερινά να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στα καθήκοντα της: Την εποπτεία της ελεγχόμενης στάθμευσης, την παράνομη στάθμευση και το διπλοπαρκάρισμα, την διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης στους πεζοδρόμους, τον έλεγχο των λαϊκών αγορών, την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα και περίπτερα, τον έλεγχο εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας και του αντικαπνιστικού νόμου, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την παροχή υποστήριξης και περιφρούρησης διαφόρων εκδηλώσεων (π.χ. αγώνες Pick), αλλά και την δίωξη του παραεμπορίου και την κατάσχεση παρανόμως πωλουμένων προϊόντων.
Ο κάθε δημότης όμως, αισθάνεται το δικό του πρόβλημα σαν το μεγαλύτερο και οδυνηρότερο και δεν έχει ίσως άδικο.
Ιδίως όμως το θέμα του παράνομου εμπορίου είναι τεράστιο, με πανελλήνιες διαστάσεις, αποτελεί μέρος διεθνούς κυκλώματος και έχει τζίρο δεκάδων δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί χρόνια την εκάστοτε κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα όμως, όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά ούτε καν περιοριστεί σε κάποιο βαθμό. Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον υπερβολικό να κατηγορείται η Δημοτική Αστυνομία για την μη επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος, που ακόμα και το ίδιο το κράτος με τα μέσα που διαθέτει, παρά τις συχνές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, δεν έχει αντιμετωπίσει.
Παρόλα αυτά όμως, ο Δήμος Πατρέων καθημερινά προχωρά  σε κατάσχεση και καταστροφή προϊόντων παράνομου εμπορίου (το τελευταίο εξάμηνο έχουν οδηγηθεί για καταστροφή στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας χιλιάδες τέτοια προϊόντα) και έχει προετοιμάσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ, που θα εφαρμοσθεί το προσεχές διάστημα και αφού λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του παράνομου εμπορίου τόσο στις λαϊκές αγορές όσο και στην αγορά του ιστορικού κέντρου.
Τέλος, η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., κρίνεται απαραίτητη όταν υπάρχουν περιστατικά βιαιοπραγίας ή όταν απαιτείται να γίνει μήνυση ή σύλληψη, καθώς το προσωπικό της Δημοτικής  Αστυνομίας εκ του νομού απαγορεύεται να οπλοφορεί και να προβαίνει σε συλλήψεις».



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από όλη την ανακοίνωση το γέλιο της αρκούδας το έριξα όταν διάβασα: «την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα και περίπτερα». Όποιος περπατά στους δρόμους βλέπει . η Δημοτική αρχή που πάει με αυτοκίνητα δεν βλέπει τα αίσχη στα πεζοδρόμια. Η δημοτική αστυνομία έχει αποτύχει. Να κλείσει για να μην επιβαρύνονται οι δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Για το αν πρέπει να κλείσει η δημοτική αστυνομία είναι θέμα του κράτους και της πολιτείας γενικότερα και όχι του Δήμου Πατρών και του κάθε Δήμου.
Το αν απέτυχε η δημοτική αστυνομία είναι κουβέντα που πρέπει να την πει το κράτος και όχι ο κάθε άσχετος όπως ο φίλος ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 12:41.
Για; μένα η δημοτική αστυνομία είναι πολύ καλός θεσμός και τα παλληκάρια που δουλεύουν εκεί κάνουν ότι είναι δυνατόν να βοηθούν την πόλη μας να είναι πιο λειτουργική.
Ασχετε φίλε μου αν είχες αδελφό η συγγενεί δημοτικό αστυνόμο θα έλεγες την ίδια βλακεία που είπες;
Μάλλον όχι.
αλλά συγγνώμη για την έκφραση, χέστηκες για τους άλλους!
Αν ήξερες την αποτελεσματικότητα των δημοτικών αστυνόμων και το τι έργο επιτελούν δεν θα έλεγες τις κοτσάνες σου.
Αυτά.Τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς,ο πρώτος φίλος έχει πρόβλημα σοβαρό όρασης......Και τις κλησεις και τις πινακίδε ποιος τις παίρνει ρε φίλε;Το Casper το φαντασματάκι;;;;;;χαχαχαχ
Ότι θέλει ο καθένας λέει;
Ίσα-ίσα που πρέπει να διορισθούν και επιπλέον δημ.αστυνόμοι γιατί για έναν τόσο μεγάλο δήμο δεν φτάνουν!


Βράχος

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια βόλτα στο Κέντρο της πόλης κατά 7.30 απόγευμα σήμερα. Είπα να περπατήσω τον πεζόδρομο της Κανάρη για να ανεβώ Ψηλαλώνια. Ως επάνω ο πεζόδρομος ήταν με παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μοντέρνα εκδοχή πεζοδρόμου. Όχι να διαβαίνουν αυτοκίνητα αλλά να μπορούν ελεύθερα με την όπισθεν να παρκάρουν. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
Προφανώς οι συμπολίτες μας βλέπουν ότι εδώ και δυο βδομάδες που γίνονται κινητοποιήσεις στους Δήμους, δεν λειτουργεί καμία δημοτική υπηρεσία και ως εκ τούτου ούτε η Δημοτκη Αστυνομία , και σου λένε αφού δεν μας γραφουνε, παρκαρουμε όπου γουστάρουμε.
Ο Ελληνας θέλει βουρδουλα. Ατιμη Τουρκοκρατία. Μας αφήσεις κουσούρια.