Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμαρχος Γ.Δημαράς στις εργατικές της Ανθείας


Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, επισκέφτηκε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ανθείας στις ομώνυμες εργατικές κατοικίες, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιώργο Σιγαλό και Χαράλαμπο Στανίτσα.
Ο κ. Δημαράς ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για τις δράσεις τους, αλλά και για τα ζητήματα  που αφορούν την περιοχή και τους κατοίκους της.
Ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συνομιλητές του για την ενεργή παρουσία τους στην περιοχή της Ανθείας, έδωσε εντολή για την βελτίωση του γηπέδου μπάσκετ της περιοχής καθώς και για την αποκατάσταση της πλατείας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια παραμένει με τις φθορές που έχουν προκληθεί από την κατασκευή των έργων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΠ στην Ανθεία.
Ο κ. Δημαράς συναντήθηκε επίσης και με τον υποδιευθυντή του 12ου Δημοτικού σχολείου ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στις υπηρεσίες Πράσινου του Δήμου για την περιποίηση του αύλειου χώρου του σχολείου και ζήτησε από το Δήμαρχο τη φύτευση κι άλλου πρασίνου ώστε αυτό να πυκνώσει.

“Explore Patras”: Μια διαδρομή στον πολιτισμό και την ιστορία της Πάτρας, προσβάσιμη από smartphones και tablets




Πληκτρπλογήστε EXPLORE PATRAS 
στο App store ή  στο Google Play 
και κατεβάστε εντελώς δωρεάν την εφαρομή

H ΑΔΕΠ και ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο του έργου CLEAR for All του προγράμματος South East Europe ανέπτυξαν μια ολοκληρωμένη δίγλωσση εφαρμογή (Ελληνικά – Αγγλικά) τουριστικής και πολιτιστικής πληροφόρησης για 32 πολιτιστικές αξίες  της πόλης των Πατρών στους επισκέπτες της πόλης. Πρόκειται για μια εφαρμογή που  ονομάζεται “Explore Patras”  και  δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Πάτρας να εξερευνήσουν την πόλη και να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία της και είναι προσβάσιμη από  smartphones και tablets.
Με αυτόν τον τρόπο ένας επισκέπτης αυτή την εβδομάδα του Καρναβαλιού αλλά και όλο τον χρόνο  θα μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε πολλές και  χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της Πάτρας.

Για το θέμα παραχώρησαν σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Επικοινωνίας Χαράλαμπος Στανίτσας, ο πρόεδρος της ΑΔΕΠ Παναγιώτης Ξυπολιάς, συνοδευόμενοι από την διευθύνουσα σύμβουλο της ΑΔΕΠ Εύα Αθανασοπούλου και το στέλεχος της ΑΔΕΠ Κώστας Παπαχριστόπουλος.  

Μέρος  της συγκεκριμένης δράσης  είναι η εγκατάσταση πινακίδων με ένα χάρτη που περιλαμβάνει οδηγίες για να λάβει κάποιος φωνητικό μήνυμα ή SMS σε συμβατικό κινητό με πληροφορίες για τις συγκεκριμένες πολιτιστικές αξίες της πόλης σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως το Δημαρχείο, η Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης  εφαρμογής ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των Α.μ.Ε.Α αλλά και άλλων ειδικών κοινωνικών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι αφού σχετικά φίλτρα της εφαρμογής  βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς να γνωρίσουν ποιοι χώροι είναι προσβάσιμοι γι’ αυτούς.

«Στόχος του Δήμου Πατρέων –τόνισε ο κ. Στανίτσας- είναι να κρατήσει τον επισκέπτη στην πόλη, να διανυκτερεύσει και να κινηθεί σε αυτή, γνωρίζοντάς την και όχι απλώς να διέρχεται, προκειμένου να μεταβεί κάπου αλλού. Με μηδέν ευρώ ο Δήμος, κατάφερε να προχωρήσει στην δημιουργία αυτής της εφαρμογής, από την οποία προσδοκά πολλά οικονομικά οφέλη, για ολόκληρο τον Δήμο και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.
Η  εφαρμογή “Explore Patras” είναι  μία εύχρηστη δίγλωσση διεπαφή (ελληνικά και αγγλικά), η οποία μας συστήνει με χώρους και σημεία της πόλης με πολιτιστικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Κάστρο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα καθώς και νεότερα, όπως ο Φάρος, η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, τα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, το Μουσείο Τύπου και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου».

Από την πλευρά του ο κ. Ξυπολιάς, είπε:
«Συνολικά ο σκοπός του έργου CLEAR είναι  η προβολή πολιτιστικών αξιών και η ευαισθητοποίηση για ζητήματα προσβασιμότητας σε χώρους πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Αυτός είναι και ο λόγος που  στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου εκπονήθηκε και μελέτη για την προσβασιμότητα στους χώρους πολιτισμού στην Πάτρα σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τον Προσβάσιμο Τουρισμό.
Η συγκεκριμένη μελέτη αξιοποιείται ήδη από τα αρμόδια γραφεία του Δήμου και εκτιμούμε ότι μπορεί να αποτελέσει όχημα για περαιτέρω χρηματοδοτήσεις σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου CLEAR, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEE Transnational Cooperation Programme).



"ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ"- LEPANTO 14.2.14


"ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ"- LEPANTO TV 16.12.13 Συνεντευξη για προβλήματα καθημερινότητας


Υπεγράφη η σύμβαση για την πυρασφάλεια του Δημοτικού Θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ

Ένα ακόμη σημαντικό και αναγκαίο έργο που αφορά στην πυρασφάλεια του Δημοτικού Θεάτρου δρομολόγησε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αρχή με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Πυρασφάλεια Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων Δ. Πατρέων» ποσού 127.223,43 ευρώ (με ΦΠΑ).
Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Ε.Ε. ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΕ, Κων/νο Παπαχριστόπουλο, παρόντων του Αντιδημάρχου Έργων, Βασίλη Λοτσάρη και του διευθυντή της Διεύθυνσης έργων και περιβάλλοντος, Βασίλη Σταμόπουλου.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να περατώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες και να παραδώσει το έργο μέσα σε οκτώ μήνες από σήμερα.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Η παρούσα μελέτη αφορά στην εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Πυρασφάλεια Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων” Δ. Πατρέων». Η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από Σ.Α.Τ.Α. έτους 2013 και 2014.
Η μελέτη προβλέπει:

α) την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης πυρανίχνευσης και συστήματος αναγγελίας πυρκαγιάς

β) την τοποθέτηση φορητών πυροσβεστήρων

γ) την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής και μόνιμης πυροσβεστικής εγκατάστασης με φιάλες CO2

δ) την εγκατάσταση του μόνιμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου με νερό και της βάσης στήριξης της δεξαμενής

ε) την εγκατάσταση φωτισμού ασφαλείας και σήμανσης των οδεύσεων διαφυγής

στ) την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στα παρασκήνια

ζ) την τοποθέτηση πυράντοχων διαχωρισμών και εφαρμογής πυρίμαχης διάλυσης

η) τις οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων και αποκατάστασης, χρωματισμοί, τοποθέτηση χειρολισθήρα και οπλισμένων υαλοπινάκων.

Οι εργασίες κατασκευής θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επί τόπου συνθήκες, ως εξής:

α) εγκατάσταση συστήματος αυτόματης πυρανίχνευσης και συστήματος αναγγελίας πυρκαγιάς.
 Όλοι οι χώροι του θεάτρου, εκτός των χώρων υγιεινής, θα είναι εξοπλισμένοι με αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης. 
Οι ανιχνευτές θα είναι θερμοδιαφορικού τύπου στους χώρους του λεβητοστασίου, του μπαρ, στη θέση των προβολέων κάτω από τη σκηνή και στην αίθουσα στο υπερώο, ενώ θα είναι φωτοηλεκτρονικοί- καπνού για τους υπόλοιπους χώρους. Όλες οι απαιτούμενες καλωδιώσεις θα τοποθετηθούν σε ειδικά πλαστικά κανάλια.
Ο πίνακας πυρανιχνεύσεως θα βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και θα είναι είκοσι (20) ζωνών εφοδιασμένος με 17 φαροσειρήνες, από τις οποίες η μία εξωτερική, και με μεγαφωνικό σύστημα με το οποίο θα καθοδηγείται το κοινό προς τις εξόδους κινδύνου.
Θα εγκατασταθούν επίσης φωτεινοί επαναλήπτες και χειροκίνητοι ηλεκτρικοί αγγελτήρες πυρκαϊάς.

β) τοποθέτηση φορητών πυροσβεστήρων .
Θα τοποθετηθούν πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως φορητοί, 6 και 12 κιλών, και οροφής, 12 κιλών, και CO2, 5 κιλών, σύμφωνα με τα σχέδια.

γ) εγκατάσταση συστήματος αυτόματης κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής και μόνιμης πυροσβεστικής εγκατάστασης με φιάλες CO2.
Θα εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής στο χώρο του λεβητοστασίου και μόνιμης πυροσβεστικής εγκατάστασης με μία φιάλη CO2 στο υπόγειο, στο χώρο του ηλεκτρικού πίνακα.

δ) εγκατάσταση μόνιμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου με νερό
Θα γίνει εγκατάσταση μόνιμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου με νερό στο υπόγειο του κτιρίου. Περιλαμβάνει τη δεξαμενή πυρόσβεσης με τη βάση στήριξής της, σωληνώσεις, αντλητικό συγκρότημα , πυροσβεστικές φωλιές και τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.

ε) εγκατάσταση φωτισμού ασφαλείας και σήμανσης των οδεύσεων διαφυγής.
Θα εγκατασταθούν φωτιστικά ασφαλείας και πανικού σε θέσεις σύμφωνα με τα σχέδια.

στ) εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στα παρασκήνια
Θα εγκατασταθεί σύστημα πυρόσβεσης καταιονητήρων στα παρασκήνια που θα υδροδοτείται από το μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο που θα εγκατασταθεί

ζ) τοποθέτηση πυράντοχων διαχωρισμών και εφαρμογής πυρίμαχης διάλυσης
Θα τοποθετηθούν πυράντοχες θύρες 120 λεπτών στις θέσεις που φαίνονται στα σχέδια και πυράντοχοι διαχωρισμοί 120 λεπτών για την πυροδιαμερισματοποίηση του θεάτρου, του λεβητοστασίου και του χώρου του ηλεκτρικού πίνακα στο υπόγειο. Θα προηγηθεί αποξήλωση των υπαρχόντων μη πυράντοχων τοιχοπετασμάτων.  Οι πυράντοχες θύρες θα ανοίγουν προς την όδευση διαφυγής. Προβλέπεται εγκατάσταση διαφραγμάτων πυροπροστασίας πυραντίστασης 120 λεπτών σε αεραγωγούς. Επίσης, θα γίνει εφαρμογή πυρίμαχης διάλυσης σε όλες τις ξύλινες και υφασμάτινες επιφάνειες.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Χαράλαμπος Στανίτσας "Ράδιο Γ" 19/2/2014 για Αρσάκειο

Νέα απάτη ύψους 50.000Ε διαπιστώθηκε στο Β.Κοιμητήριο Πατρών. Νέα ΕΔΕ διέταξε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.



Υπόθεση κακοδιαχείρισης στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας- ΕΔΕ διέταξε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, για την οικονομική διαχείριση στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας καθώς  η έρευνα που έχει ζητήσει να γίνει και στα δύο Δημοτικά Κοιμητήρια, έφερε στο φως νέα στοιχεία κακοδιαχείρισης σε βάθος μιας δεκαετίας, που χρήζουν άμεσης και εις βάθος διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα βρέθηκε ότι δεν είχαν φτάσει  ποτέ στα ταμεία του Δήμου τα τέλη για την  κατασκευή 300 τάφων στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο, ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Ο κ. Δημαράς ζήτησε να διενεργηθεί η ΕΔΕ όσο το δυνατόν συντομότερα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


  Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, από το έτος 2013 προβλέπει ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

1. AMEA με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που βαραίνουν τον υπόχρεο (με εισοδηματικά κριτήρια)

2. Εγγεγραμένοι στην Τράπεζα Τροφίμων και σιτιζόμενοι από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων

3. Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι (με εισοδηματικά κριτήρια).

Ως εκ τούτου μετά την ψήφιση του Ν. 4071/12 ο οποίος έδινε την δυνατότητα εφαρμογής μειωμένων τιμολογίων η ΔΕΥΑΠ προχώρησε άμεσα σε σχετική ευνοϊκή ρύθμιση για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τρίτεκνοι (με εισοδηματικά κριτήρια).



Πρότυπο Οικονομικής εξυγίανσης ο Δήμος Πατρέων !


Ο Δήμος της Πάτρας επελέγη από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Γερμανίας ως αντικείμενο μελέτης πρότυπων  Δήμων   σε όλη τη χώρα για το γεγονός ότι σε εποχή κρίσης κατάφερε να επιτύχει την οικονομική του εξυγίανση και μέσα σε τρία χρόνια να βγει από τη λίστα των  υπερχρεωμένων Δήμων και να αποκαταστήσει την οικονομική του αξιοπιστία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ο Δήμος Πατρέων, όπως και οι Δήμοι Αθήνας, Βόλου, Ρέντη-Νίκαιας, Πειραιά και Αμαρουσίου επελέγησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος   που εκπονείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του  Darmstadt της Γερμανίας,   στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης με θέμα «Μεταρρύθμιση Πολιτικών Συστημάτων σε καιρούς κρίσης: Το παράδειγμα της Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων».
Πρόκειται για Δήμους που το 2010 ήταν υπερχρεωμένοι και μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να εξυγιανθούν και στόχος του προγράμματος είναι η μελέτη που θα προκύψει, να αποτελέσει μοντέλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρότυπο διαχείρισης Δήμων και διατήρησης της οικονομικής τους αυτοτέλειας.
Η έρευνα αυτή θα καταδείξει επίσης  εφικτούς τρόπους που ξεπερνούν το θέμα της  εξυγίανσης και επικεντρώνονται στο θέμα της διατήρησης της υγιούς λειτουργίας των Δήμων.
Στα πλαίσιο του προγράμματος επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμο εκπρόσωποι του προγράμματος οι οποίοι ενημέρωσαν  τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημαρά για το πρόγραμμα και  ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Βαφέα.

Ξεκίνησαν τα εργα ανάπλασης στο Βλατερό,Καβουκάκι, Γούβα αξίας 4.230.000 Ε !






Η επίσημη έναρξη του έργου ανάπλασης σε  Βλατερό, Γούβα, Δασύλλιο και  Καβουκάκι έγινε σήμερα το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής, στην ένταξή της στη σύγχρονη ζωή της πόλης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ανανέωση της εικόνας του δημόσιου χώρου της πόλης, την αύξηση-αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και την ανάδειξη-προβολή στοιχείων σύνδεσης της παλιάς με την νέα πόλη (διατηρητέων κτιρίων-οδών με σκαλοπάτια).
Η μελέτη του ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων δημιουργεί έναν «περίπατο» που θα συνδέσει πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους, κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους (που θα διαμορφωθούν σε παιδικές χαρές, πλατείες, χώρους στάθμευσης), αστικό πράσινο (λόφοι Δασυλλίου) προσφέροντας ένα περίπατο αναψυχής για τους κατοίκους και μια διέξοδο από τις ασφυκτικές συνθήκες των οδικών αξόνων του κέντρου που διασχίζουν την περιοχή.

Αντίστοιχα το υποέργο  "ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ.Ε.Η. ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΒΛΑΤΕΡΟΥ-ΓΟΥΒΑΣ" περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες υπογειοποίησης  του δικτύου της Δ.Ε.Η. στην περιοχή.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αναλυτικά, είναι οι   παρακάτω:

1.Στην περιοχή Βλατερό πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός  των οδών, επενδύσεις κλιμάκων, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου, έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης)   σε τμήματα των εξής οδών: Οδός Σατωβριάνδου, οδός Καραϊσκάκη, οδός Καραϊσκάκη έως Ανδρούτσου, Πουκεβίλ έως Σατωβριάνδου, πεζόδρομος παράλληλα με την Κανακάρη, οδός Σίφνου, οδός Ροδόπης, οδός Υψηλάντου (από τη Σατωβριάνδου έως το Δασύλλιο), και  προέκταση  της Σατωβριάνδου από Ανδρούτσου έως το Δασύλλιο.
2. Στην περιοχή Γούβας πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, επενδύσεις κλιμάκων, ηλεκτροφωτισμός, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου, παιδικής χαράς, υπαίθριος χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης) σε τμήματα των εξής οδών: Οδός Φιλελλήνων (από Κανακάρη έως Νόρμαν ), οδός Αστιγγος, οδός Κερκύρας, οδός Πάρνηθος, οδός Υμηττού, οδός Νόρμαν και οδός Μαινάλου.

3. Στο Καβουκάκι και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Νόρμαν θα παραδοθούν μονοπάτια περιπάτου, κοινόχρηστοι χώροι σε παιδική χαρά, χώροι στάθμευσης των οχημάτων και χώροι πρασίνου καθώς και έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης)   στην ευρύτερη περιοχή Τέρμα Νόρμαν.

4. Στην περιοχή του Δασυλλίου διαμορφώνονται δύο δασικά μονοπάτια, γίνεται δενδροφύτευση και ηλεκτροφωτισμός των ανωτέρω διαδρομών καθώς και τοποθέτηση ξυλοκατασκευών για την προστασία των πρανών, από κατολίσθηση, όπου αυτή απαιτείται.

Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Κοινοπραξίας ΑΝΟΔΟΣ ΑΤΕ-ΠΙΜΕΡ ΑΤΕ υπεγράφη στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  7.686.500,00 ευρώ (συμβατικός προϋπολογισμός 4.231.721,00 ευρώ) και χρόνος ολοκλήρωσης είναι ο Αύγουστος του 2015.

Επίσκεψη Δημάρχου στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης


Ένα από τα πέντε μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, το ETH της Ζυρίχης, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έπειτα από πρόσκληση του καθηγητή χωρικού σχεδιασμού Bern Scholl, με αντικείμενο ενδιαφέροντος την διέλευση του τρένου από την Πάτρα.


Το ETH σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας που είχε με το Πολυτεχνείο της Πάτρας και της Αθήνας αλλά και της διαρκούς επαφής του με τον ΟΣΕ και τον Δήμο Πατρέων, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη της Πάτρας.


Στα πλαίσια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Πατρέων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλης Παππάς, ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης και εξειδικευμένα στελέχη του ETH, παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί για την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη των Πατρών.


Επίσης έγινε επίσκεψη σε σιδηροδρομικές υποδομές, όπου ο Δήμαρχος Πατρέων είχε την ευκαιρία να δει σε λειτουργία τεχνικές λύσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί στην Ελβετία και πολλές από αυτές περιλαμβάνονται στις προτάσεις που υπάρχουν για την διέλευση του τρένου από την Πάτρα. Τέτοιες είναι ο συνδυασμός υπόγειας και επίγειας διέλευσης του τρένου στο σταθμό της Ζυρίχης, επίγεια διέλευση μέσα από αστικό ιστό στην πόλη Chur, συνδυασμένες σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές στον σταθμό του Chur που ταυτόχρονα λειτουργεί ως σιδηροδρομικός και σταθμός λεωφορείων, καθώς και την ταυτόχρονη λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής μετρικού πλάτους (όπως αυτή του προαστιακού) και κανονικού εύρους στους σταθμούς του Lesberg και Landquart


Μετά το τέλος της επίσκεψης το ETH ανέλαβε την διερεύνηση της χρηματοδότησής του από Ευρωπαϊκούς φορείς, για την αξιολόγηση όλων των εναλλακτικών λύσεων που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί, λαμβάνοντας υπόψη ένα πλήθος κριτηρίων (Πολεοδομικά, Περιβαλλοντικά, Σιδηροδρομικά, Οικονομικά κ.λ.π.) καθώς και την διατύπωση πιθανών εναλλακτικών λύσεων.


Ο κ. Γιάννης Δημαράς, θεωρεί ότι η υψηλού κύρους επιστημονική αξιολόγηση είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο Δήμος Πατρέων, αφού η επιλογή της λύσης για την διέλευση του τρένου είναι δεσμευτική για την πόλη για αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να επιλεγεί η καλύτερη λύση για τους πολίτες της Πάτρας.


Σημειώνεται ότι όλα τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής του Δημάρχου καλύφθηκαν από το Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης.

Ο Δήμος Πατρέων πραγματοποίησε δενδροφύτευση στο Γηροκομειό




Δενδροφύτευση στο λόφο του Γηροκομειού πραγματοποίησαν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, δεκάδες πολίτες της περιοχής, όλων των ηλικιών.
Η αναδάσωση συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγιά η Γηροκομήτισσα», σε συνεργασία με τα Σχολεία της περιοχής.

Φυτεύτηκαν 250 δέντρα και πήραν μέρος στην προσπάθεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 46ο Δημοτικό Σχολείο και το 17ου Γυμνάσιο Πάτρας, ενώ τους μαθητές του Δημοτικού, συνόδευαν οι γονείς τους. Επίσης, ενίσχυσαν την προσπάθειά τους στο… πρασίνισμα της περιοχής και κάτοικοι της περιοχής.

Στην δενδροφύτευση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι: Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σιγαλός, Διοίκησης και Επικοινωνίας Χαράλαμπος Στανίτσας και Καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος
  

Πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου - Πάτρας




Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου-Πάτρας καθώς και ο Περίπατος από τον Καστελόκαμπο στην Πλ. Γεωργίου που  διοργάνωσε το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων με τον σύλλογο Δρομέων & Περιπατητών «Πάρκου Αγυιάς»   σε συνεργασία και με το Δήμο Ναυπάκτου.
Οι συμμετοχές του Ημιμαραθωνίου φέτος έφτασαν τους 470 δρομείς και οι συμμετοχές  του περιπάτου τους 100 συμπολίτες.
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δόθηκε στις 10:00π.μ από την κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου περνώντας από τη Γέφυρα «ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ» και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου ,όπου πλήθος κόσμου χειροκρότησε τη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών.
Όσον αφορά τον Περίπατο, η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 π.μ. από το  Ξενοδοχείο ΤΖΑΚΙ   ακολουθώντας την διαδρομή που έκαναν και οι αθλητές του Ημιμαραθωνίου και ο τερματισμός έγινε επίσης στην πλατεία Γεωργίου.
Τέλος, στο αγωνιστικό κομμάτι, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα για να μας τιμήσουν με τη παρουσία τους  στο μεγάλο αγώνα της πόλης μας.
Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι οι :

ΑΝΔΡΩΝ
1ΟΣ ΠΙΤΣΩΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-SMART RUN
2ΟΣ ΑΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ –ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
3ΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ –ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1Η ΡΗΓΑ ΣΟΦΙΑ – SMART RUN
2Η ΣΑΠΙΟΥ ΕΜΥ –ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ
3Η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ –Σ.Δ.Υ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Τμήμα άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου  ευχαριστήστεί τους:

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ
ΚΡΙΝΟΣ Ο.Ε - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
ΑΣΤ. Δ/ΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΕΚΑΒ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ – ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΙΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

για τον ρόλο  και την συμβολή τους στην επιτυχημένη φετινή διοργάνωση.