Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !



Τὴν Ἀνάστασίν σου Χριστὲ Σωτήρ, 
Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, 
καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον, 
ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν. 

To Αναστάσιμο μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά




«Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ευχή και ελπίδα όλων είναι η έξοδος από την κρίση και το τέλος της σκληρής δοκιμασίας των πολιτών. Ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική για τη χώρα και τους ανθρώπους της είναι η προσδοκία μας.
Το μήνυμα της Αναστάσεως φωτίζει αυτό το δρόμο της δημιουργίας και της αισιοδοξίας, της δύναμης για να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δοκιμασίες και να χαράξουμε ένα νέο μέλλον
Μετά τα  Πάθη και τη Σταύρωση, ακολουθούν πάντα η λύτρωση και η αναγέννηση, η Ανάσταση.
Αυτές τις Άγιες μέρες ας αφήσουμε την ελπίδα να γεννηθεί ξανά μέσα μας, ας δώσουμε το χέρι στο συνάνθρωπο και ας κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη. Γιατί μόνο με την αλληλεγγύη μπορούμε να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να υπερβούμε πράγματα και καταστάσεις και να καταφέρουμε τα θαύματα  τ΄  ανθρώπινα.  

Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Πάτρας, Καλή Ανάσταση !

Υπογραφή μνημονίου μεταξύ της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε.» και του Δήμου Πατρέων για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας




 
Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο,  την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εποπτευόμενης από το Υπουργείο  εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων  Α.Ε.» κ. Δώρα Γαλάνη και τον Διευθυντή της  εταιρείας κ. Θεοδόση  Ψυχογιό, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας.

Ο κ. Δημαράς συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασίλη Λοτσάρη, την Γενική Διευθύντρια  Έργων και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Αλεξοπούλου, τον Διευθυντή Αρχιτεκτονικού Έργου- Η/Μ κ. Βασίλη Σταμόπουλο και τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής  κ. Βασίλη Τσιγάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η πλήρης πρόταση του Δήμου Πατρέων σχετικά με  την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό και τους εκπροσώπους της Α.Ε. και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίησή της, με την υπογραφή μνημονίου  μεταξύ της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων  Α.Ε.» και του Δήμου Πατρέων.
Η εταιρεία θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το πράσινο ταμείο.
Προκειμένου μάλιστα να έχει πλήρη εικόνα για την περιοχή, εκπρόσωποι της εταιρείας θα έρθουν στην Πάτρα τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να επισκεφθούν τους προτεινόμενους προς ενοποίηση χώρους. 
Με βάση την πρόταση του  Δήμου Πατρέων ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης (Μυκηναϊκή Νεκρόπολη και Οικισμός) θα  συνδεθεί  με την Ρωμαϊκή Γέφυρα και το χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Παράλληλα θα  ενοποιηθούν και αναδειχθούν επιπλέον οι υφιστάμενοι αρχαιολογικοί χώροι (Αρχαίο Ωδείο, Ιππόδρομος, Φρούριο, Βυζαντινά Μνημεία) και συγχρόνως θα προβληθεί η φυσιογνωμία της πόλης, μέσω στοιχείων της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (διατηρητέα ιδιωτικά και δημόσια νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, κλίμακες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της πόλης, κλπ) που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής παρέμβασης.

Επίσκεψη του Δημάρχου στα ιδρύματα της πόλης












 
 
O Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Επικοινωνίας κ. Χαράλαμπο Στανίτσα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα Ιδρύματα της Πάτρας, και αντάλλαξε ευχές με τους φιλοξενουμένους τους για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Ο κ. Δημαράς μετέβη στο Άσυλο Ανιάτων, τη Μέριμνα, την Κιβωτό της Αγάπης, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη Φωλιά, μοιράζοντας τα καθιερωμένα, τσουρέκια, κουλούρια, αλλά και πασχαλινές σοκολάτες στους μικρούς ασθενείς του Καραμανδανείου.
 
 
 
 

Η Πάτρα έβαλε… τρίποντα ανθρωπιάς!!!







Ο Δήμος Πατρέων έδωσε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς και διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον φιλανθρωπικό αγώνα Μπάσκετ  «η Πάτρα βάζει τρίποντα ανθρωπιάς» το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα.
Το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού  & Νέας Γενιάς, της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  & Κοινωνικής Προστασίας  το οποίο είχε αναλάβει το γενικό συντονισμό, θα ήθελε να ευχαριστήσει: Την ΕΣΚΑΗ, τον Α.Σ. Απόλλωνα Πατρών, τον κ. Γκίρη Κωνσταντίνο (Ηχολήπτης), το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος, τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων
το Τμήμα Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας Δήμου Πατρέων («Ομάδα Ε»), την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης και τον τον Κοινωνικό Οργανισμό  του Δήμου Πατρέων
Ευχαριστεί επίσης, τους δημοτικούς υπαλλήλους που βοήθησαν για την διεξαγωγή της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης.

Στον Φιλανθρωπικό αγώνα συμμετείχαν οι ομάδες:

 Ομάδα Δημοτικών Συμβούλων Πάτρας
1.   ΒΑΦΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2.   ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
3.   ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4.   ΜΑΣΣΑΡΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
5.   ΚΑΥΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.   ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
7.   ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
8.   ΓΙΑΛΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9.   ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
10.                ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11.                ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
12.                ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ομάδα Φορέων Δήμου Πατρέων (Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Επιμελητήριο Αχαΐας,  Εμπορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος  Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων).
1.   ΡΕΠΑΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
2.   ΛΑΜΠΑΤΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.   ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
4.   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
5.   ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6.   ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7.   ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
8.   ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9.   ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
10.                ΓΚΑΒΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11.                ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
12.                ΤΖΟΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τον αγώνα κέρδισε η ομάδα των φορέων του Δήμου Πατρέων .
Το σκορ ήταν 40 – 43.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Α. Κότσιφας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας.

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού σκοπού της εκδήλωσης,  συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων, καθώς επίσης και χρήματα τα οποία θα διατεθούν την Μεγάλη Τετάρτη στους άπορους συμπολίτες μας .