Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Δήμου ΠΑτρέων για το παραεμπόριο




Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, για το παράνομο εμπόριο στην Πάτρα και την Δημοτική Αστυνομία, από τη Δημοτική Αρχή, ανακοινώνονται τα εξής:
«Η Δημοτική Αστυνομία, παρά την περιορισμένη δύναμη που διαθέτει και τις πολλές αρμοδιότητες που έχει  επιφορτιστεί λόγω «Καλλικράτη», προσπαθεί καθημερινά να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στα καθήκοντα της: Την εποπτεία της ελεγχόμενης στάθμευσης, την παράνομη στάθμευση και το διπλοπαρκάρισμα, την διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης στους πεζοδρόμους, τον έλεγχο των λαϊκών αγορών, την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα και περίπτερα, τον έλεγχο εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας και του αντικαπνιστικού νόμου, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την παροχή υποστήριξης και περιφρούρησης διαφόρων εκδηλώσεων (π.χ. αγώνες Pick), αλλά και την δίωξη του παραεμπορίου και την κατάσχεση παρανόμως πωλουμένων προϊόντων.
Ο κάθε δημότης όμως, αισθάνεται το δικό του πρόβλημα σαν το μεγαλύτερο και οδυνηρότερο και δεν έχει ίσως άδικο.
Ιδίως όμως το θέμα του παράνομου εμπορίου είναι τεράστιο, με πανελλήνιες διαστάσεις, αποτελεί μέρος διεθνούς κυκλώματος και έχει τζίρο δεκάδων δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί χρόνια την εκάστοτε κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα όμως, όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά ούτε καν περιοριστεί σε κάποιο βαθμό. Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον υπερβολικό να κατηγορείται η Δημοτική Αστυνομία για την μη επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος, που ακόμα και το ίδιο το κράτος με τα μέσα που διαθέτει, παρά τις συχνές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, δεν έχει αντιμετωπίσει.
Παρόλα αυτά όμως, ο Δήμος Πατρέων καθημερινά προχωρά  σε κατάσχεση και καταστροφή προϊόντων παράνομου εμπορίου (το τελευταίο εξάμηνο έχουν οδηγηθεί για καταστροφή στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας χιλιάδες τέτοια προϊόντα) και έχει προετοιμάσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ, που θα εφαρμοσθεί το προσεχές διάστημα και αφού λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του παράνομου εμπορίου τόσο στις λαϊκές αγορές όσο και στην αγορά του ιστορικού κέντρου.
Τέλος, η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., κρίνεται απαραίτητη όταν υπάρχουν περιστατικά βιαιοπραγίας ή όταν απαιτείται να γίνει μήνυση ή σύλληψη, καθώς το προσωπικό της Δημοτικής  Αστυνομίας εκ του νομού απαγορεύεται να οπλοφορεί και να προβαίνει σε συλλήψεις».



«Νεολαία σε Κίνηση» στην Πάτρα






Έγινε σήμερα (Παρασκευή) στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου, η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης «Νεολαία σε Κίνηση» η οποία διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα με την αρωγή του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται Παρασκευή και Σάββατο 9 – 10 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νεολαία σε Κίνηση» και την υποστηρίζουν οι Γενικές Διευθύνσεις «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» και «Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020». Στοχεύει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω εργαλείων όπως η κινητικότητα στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και πρακτική άσκηση.
Στα θεματικά περίπτερα της εκδήλωσης συμμετέχουν τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα για την κινητικότητα των νέων, στους τομείς της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης οι οποίοι παρέχουν στους επισκέπτες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα και εργαστήρια για μαθητές.
Στο περίπτερο των τοπικών φορέων υπάρχει η παρουσία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η Περιφερειακή Διεύθυνση της Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων.
Παρόντες στην επίσημη έναρξη ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Μπουρδούλης, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας. 

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά Ρομα


Από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων κ. Χαράλαμπο Στανίτσα, γίνεται γνωστό, ότι η Αντιδημαρχία σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟ, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς σε παιδιά των Ρομά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Αύριο Παρασκευή 9/11/12 στον οικισμό Ρομά στα Βραχνέϊκα.
-Σάββατο 10/11/12 στο πρώην Δημαρχείο Παραλίας.
-Παρασκευή 11/11/12 στο καταυλισμό των Ρομά στο Ρηγανόκαμπο.

Δωρεάν τέστ Παπανικολάου




Από την Αντιδημαρχία  Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου δωρεάν τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση μαστού, ενημέρωση και πρωτοβάθμια εξέταση από γιατρό (μέτρηση πίεσης μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης κ,α.) την Πέμπτη 8/11/12. στη κεντρική πλατεία Ζαρουχλείκων (Ανθείας και Ευβοίας)  και την Παρασκευή 9/11/12 στην πλατεία Γεωργίου
Προσήλθαν πολλές γυναίκες για εξέταση οι οποίες εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Αντιδήμαρχο για την προσπάθεια αυτή και τον παρεκάλεσαν να πολλαπλασιάσει αυτές τις ενέργειες καθώς λόγω της κρίσης οι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιατρικές εξετάσεις.