Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Τα τρόφιμα της Καθαράς Δευτέρας θα διανεμηθούν αύριο Τρίτη στους Πατρινούς


Οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στην πλαζ της Αγυιάς, σήμερα Καθαρά Δευτέρα, στις οποίες θα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, αναβλήθηκαν όπως είναι γνωστό, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Έτσι, από το Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι τα τρόφιμα που επρόκειτο να προσφερθούν στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, θα διανεμηθούν την Τρίτη, σε Έλληνες και μετανάστες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν, ούτε τα βασικά είδη διατροφής.
Η διανομή θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί στα εξής τρία σημεία:

*Στον Έσπερο (πάνω μέρος της πλατεία Γεωργίου)
*Στην πλαζ της Αγυιάς (κολυμβητήριο)
*Στο πάρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης» (Ακτή Δυμαίων, απέναντι από το «Μετρό»)

Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή!


Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Γύρω μας βλέπουμε πρόσωπα σκυθρωπά. Το άγχος καταλαμβάνει τους Έλληνες και είναι έκδηλη η αγωνία για το  μέλλον. Οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες των ειδικών Ινστιτούτων καταγράφουν μία εντεινόμενη και διευρυνόμενη τάση εθνικής κατάθλιψης. Στο μετρό ακούω συνεχώς και περισσότερους ανθρώπους να παραμιλούν. Στους δρόμους βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στους κάδους απορριμμάτων. Ο καθένας μας ερωτά τον άλλο τί ξέρει, τι ακούει, τί προβλέπει για τα οικονομικά προβλήματα. Σύγχυση επικρατεί σε όσους ακούν και διαβάζουν τα ΜΜΕ. Κάθε αναλυτής έχει τη δική του γραμμή και άποψη που διαφωνεί με τις απόψεις και προβλέψεις των άλλων. Εικόνες και καταστάσεις ασυνήθιστες ειδικά για όσους γεννήθηκαν μετά το 1950 και έζησαν σε περιόδους σχετικής ανάπτυξης και ευμάρειας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το στοίχημα του τόπου και του λαού μας θα κερδηθεί πρώτα στον ψυχολογικό τομέα. Αν αφήσουμε την απαισιοδοξία να μας καταλάβει δεν θα μπορέσουμε να δούμε ψύχραιμα το μέλλον. Η αρχή πρέπει να γίνει από τους πολιτικούς. Να εξηγήσουν ξεκάθαρα στο λαό τί συμφωνίες υπογράφουμε, τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε, γιατί είναι απαραίτητο να γίνουν όλα αυτά. Να απαντηθούν τα ερωτήματα των πολιτών που αγωνιούν αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή και αν θα χαθούν οι οικονομίες τους, τις οποίες με κόπο μάζεψαν. Λαός που πιστεύει ότι είναι παραπληροφορημένος, ανενημέρωτος και ότι σκοπίμως τον κρατούν στο σκοτάδι δεν έχει τη διάθεση για θυσίες και για επίδειξη κατανόησης.
Θα είναι χρήσιμο να πιεσθούν με κάθε τρόπο οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες να ελαφρύνουν τη σκληρή πολιτική που ακολουθούν και  να άρουν ή να αποσύρουν προσωρινά τα άδικα μέτρα και τα αφόρητα βάρη. Η ΔΕΗ πρέπει να παύσει να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό του ρεύματος και τα Ανώτατα Δικαστήριά μας πρέπει να επιταχύνουν τη σχετική απόφασή τους μετά από τις προσφυγές που έχουν υποβληθεί. Οι Τράπεζες πρέπει να το καταλάβουν μόνες τους ή αν δεν το καταλάβουν να πιεσθούν για να το κάνουν και να δώσουν μεγαλύτερη περίοδο χάριτος ή αν δεχθούν απομείωση των ποσών τα οποία τους χρωστούν οι δανειστές. Είναι πάρα πολλά τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια που πήραν για συγκεκριμένες  υπαρκτές ανάγκες. Ας μην στείλουν οι Τραπεζίτες αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και σε πιθανές αυτοκτονίες. Η επίδειξη ανθρωπιάς και επιεικείας θα κάνει καλό στην κοινωνική συνοχή αλλά θα βελτιώσει την κοινωνική εικόνα των Τραπεζών. Αν δεν κάνουν μόνες τους οι Τράπεζες τέτοιες φιλάνθρωπες ρυθμίσεις κινδυνεύουν να υποχρεωθούν από κάποια δικαστική απόφαση ή από σχετική νομοθεσία. Καλύτερα να λάβουν από μόνες τους την πρωτοβουλία.
Τα ΜΜΕ ας είναι πιο προσεκτικά στον τρόπο μεταδόσεως  πληροφοριών και  προβλέψεων. Η τρομολαγνεία και η συνεχής ροή απαισιοδόξων μηνυμάτων μπορεί προσωρινά να φέρει τηλεθέαση, αλλά τελικά βλάπτει το κοινωνικό σύνολο και το μέλλον της χώρας. Με ανθρώπους χωρίς ελπίδα και προοπτική ή με ανθρώπους ευρισκομένους σε πλήρη σύγχυση καμία οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν είναι εφικτή. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν συμφέρον να καλλιεργηθεί η κατάλληλη ψυχολογία για καλύτερες ημέρες στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Διότι αν αρχίσει να λειτουργεί η αγορά τότε θα υπάρξουν και περισσότερες διαφημίσεις, από τις οποίες συντηρούνται τα  Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως.
Η Παιδεία ετοιμάζει τα παιδιά μας όχι μόνο για να βρουν ένα επάγγελμα , αλλά και για να έχουν πλούσιο ψυχικό κόσμο και να γίνουν χρήσιμοι άνδρες και γυναίκες στην κοινωνία. Τα βιβλία,  τα προγράμματα , τα μηνύματα πρέπει να γίνουν περισσότερο ελπιδοφόρα και να καλλιεργούν στους νέους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Νεοελληνική Λογοτεχνία να γίνει το μάθημα απ’ όπου θα εφοδιασθούν τα Ελληνόπουλα με όμορφες εικόνες στο μυαλό τους για να καταπολεμήσουν τη γενικευμένη μιζέρια. Γι αυτό χρειάζεται να αποβληθούν τα μελαγχολικά κείμενα τα οποία δυστυχώς είναι πολλά σε όλες τις βαθμίδες. Δώστε στα παιδιά μας τους μεγάλους λογοτέχνες που ύμνησαν το φως της Ελλάδος, την χριστιανική μας πίστη, την λεβεντιά και το φιλότιμο που επιδεικνύουν οι Έλληνες στα δύσκολα και την παραδοσιακή αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Η Ιστορία να αξιοποιηθεί για να νιώσουμε υπερήφανοι για τη συνέχεια του Ελληνισμού. Για να διδαχθούν τα Ελληνόπουλα ότι περάσαμε και από δυσκολότερες περιόδους και παρά ταύτα επιβιώσαμε. Τα Θρησκευτικά να αναβαπτισθούν στην Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά, η οποία μας θυμίζει ότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Όλα τα μαθήματα να γίνουν αφορμή για ηθική και πνευματική ανάταση. Για να μπορέσει η νέα γενιά να διορθώσει τα λάθη της δικής μας γενιάς, αυτά που οδήγησαν στην κρίση.
Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να φανεί πιο δυνατός και να μεταδώσει μία σταγόνα ελπίδας στους διπλανούς του. Είμαστε Έλληνες. Δικαιούμαστε να παίρνουμε δύναμη από το παρελθόν μας και να σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Διότι μας αξίζει. Είμαστε Έλληνες και έχουμε μία τεράστια πνευματική κληρονομά και  τον θησαυρό της Ορθόδοξης Πίστης, ώστε να μην γαντζωνόμαστε μόνο στα υλικά. Έχουμε στα γονίδιά μας την υπομονή και την επιμονή. Και θα τα καταφέρουμε!
Κ.Χ. 20.2.2012

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μικρός Ναυτίλος

Οδυσσέας Ελύτης

Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

(Μικρος Ναυτιλος, ΜΥΡΙΣΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ (ΧΙV)

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τα γραφεία της Google στη Ζυρίχη

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εγώ για σένα...


ΕΓΩ για 'σένα...Ξημερώνω
ΕΓΩ για 'σένα...Βραδιάζω
ΕΓΩ για 'σένα...Βρέχω
ΕΓΩ για 'σένα...Δουλειά
ΕΓΩ για 'σένα...Υγεία
ΕΓΩ για 'σένα...Χαρά
ΕΓΩ για 'σένα...Υπηρέτης
ΕΓΩ για 'σένα...Ελπίδα
ΕΓΩ για 'σένα...Φροντίδα
ΕΓΩ για 'σένα...Στον Σταυρό
ΕΓΩ για 'σένα...Στον τάφο
ΕΓΩ για 'σένα...Στον Ουρανό...να ικετεύω τον Πατέρα μου...για 'σένα...
ΕΣΥ για ΕΜΕΝΑ; Τίποτα;
Δεν πειράζει...
Εγώ θα σε αγαπώ ο,τι κι άν κάνεις...
και άν με χρειαστείς, φώναξε με...
 θα είμαι δίπλα σου για 'ΣΕΝΑ....

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αγ. Χαραλάμπους - 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Ήταν ιερέας στη Μαγνησία της Μ. Ασίας. Η ζωή του ήταν μια συνεχής υπηρεσία αφοσίωσης στο Χριστό και αγάπης προς τον πλησίον.
Όταν το 198 ο Σεπτίμιος Σεβήρος εξαπέλυσε διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός έφερε μπροστά του το Χαράλαμπο και τον απείλησε ότι θα τον βασάνιζε πολύ σκληρά, για να αρνηθεί το Χριστό.
Ο γέροντας ιερέας χαμογέλασε και απάντησε: «Εμείς οι χριστιανοί, είμαστε εξοικειωμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους, όπως οι γενναίοι στρατιώτες δεν επιθυμούν τον ήσυχο θάνατο στο κρεβάτι, αλλά τον δοξασμένο της μάχης. Σε μένα υπάρχουν τα γηρατειά, αλλά να μάθετε καλά ότι στους δικούς μας αγώνες το παν είναι η ψυχή, η αποφασιστικότητα, η αυταπάρνηση. Αυτά δεν πέφτουν με την ηλικία, αλλά μένουν πάντοτε ανθηρά και νέα. Αμφιβάλλεις, έπαρχε; Δοκίμασε. Και θα δεις ότι με τη χάρη του Κυρίου μου Ιησού Χριστού θα κουρασθούν οι ακμαίοι δήμιοί σου, χωρίς ο ιερέας Χαράλαμπος να ζητήσει την επιείκειά σου».
Εκνευρισμένος από τα λόγια αυτά ο έπαρχος, διατάζει και τον γδέρνουν ζωντανό. Αυτός, όμως, αντί να σπαράζει από τον πόνο, δοξολογούσε το Θεό για την αντοχή που του έδινε.
Τότε πολλοί δήμιοι, που έβλεπαν αυτό το θαύμα, πίστεψαν στο Χριστό. Φοβισμένος ο έπαρχος τον άφησε ελεύθερο.
Αργότερα ο ίδιος ο Σέβηρος, μη μπορώντας να τα βγάλει πέρα μαζί του, τον αποκεφάλισε σε ηλικία 103 ετών.
Απολυτίκιο 
« Ως στύλος ακλόνητος, της Εκκλησίας Χριστού, και λύχνος αείφωτος, της οικουμένης σοφέ, εδείχθης Χαράλαμπες, έλαμψας εν τω κόσμω, δια του μαρτυρίου, έλυσας και ειδώλων την σκοτόμαιναν μάκαρ, διο εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς. ».

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

120 Χρόνια Αρσάκεια Σχολεία Πατρών

120 Χρόνια Αρσάκεια Σχολεία Πατρών: Αναμνηστική σφραγίδα και γραμματόσημα από τα ΕΛ.ΤΑ.  Ιδιαίτερα καλαίσθητη, η συγκεκριμένη σφραγίδα έχει και συλλεκτική αξία



Ιδιαίτερα καλαίσθητη, η συγκεκριμένη σφραγίδα έχει και συλλεκτική αξία
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, μαζί με την ετήσια εορτή των Τριών Ιεραρχών, Αγίων των Γραμμάτων, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών γιόρτασαν και τη συμπλήρωση των 120 χρόνων λειτουργίας και αδιάλειπτης προσφοράς τους στον χώρο τής Παιδείας και της Αγωγής (1892-2012).
Μετά το πέρας του εκκλησιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, τα Σχολεία διοργάνωσαν σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. (Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος) εκδήλωση στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Πατρών.
Σε ένα κατάμεστο χώρο και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε παρουσίαση τής ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδας που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να τιμήσουν τα 120 χρόνια των Αρσακείων Πατρών, σε σχέδιο τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών των Σχολείων κ. Νάντιας Στεφανοπούλου. Ιδιαίτερα καλαίσθητη, η συγκεκριμένη σφραγίδα έχει και συλλεκτική αξία, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τα ΕΛ.ΤΑ. μόνο κατά την συγκεκριμένη ημέρα, για να αποτυπώσει με επίσημο τρόπο το ιστορικό αυτό γεγονός (προς τούτο κυκλοφορήθηκε και ειδική εγκύκλιος των ΕΛ.ΤΑ. προς τα ταχυδρομικά γραφεία όλης τής χώρας και στον τύπο).
Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειακός Διευθυντής των ΕΛ.ΤΑ. κ. Χρυσόστομος Βεργής. Ακολούθως η Διευθύντρια του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Κατερίνα Γεωργίου επιχείρησε μιαν σύντομη ιστορική αναδρομή τής λειτουργίας των Αρσακείων Σχολείων Πατρών από την ίδρυσή τους το 1892 έως σήμερα και μιαν συνοπτική αναφορά στους στόχους και το εκπαιδευτικό έργο τους στο μέλλον.
Στη συνέχεια ο φιλόλογος τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος παρουσίασε το Αναμνηστικό Εταιρικό Φύλλο Γραμματοσήμων, που εξέδωσαν φέτος τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, για να εορταστούν τα 120 χρόνια τής ιστορίας τους. Το φύλλο αυτό φέρει πέντε διαφορετικά γραμματόσημα των Αρσακείων Πατρών (μαζί με το αντίστοιχο εταιρικό των ΕΛ.ΤΑ.), που επαναλαμβάνονται σε δύο στήλες (συνολικά δέκα γραμματόσημα).
Τα γραμματόσημα αυτά απεικονίζουν αντίστοιχα:
(α) τον ιδρυτή των Αρσακείων Σχολείων Απόστολο Αρσάκη,
(β) το λάβαρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών με το έμβλημα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας,
(γ) το παλιό ιστορικό κτήριο (επί τής οδού Μαιζώνος), που στέγασε τα Αρσάκεια Πατρών από το 1940 έως το 2004,
(δ) τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Αρσακείων στο Πλατάνι Πατρών,
ε) την εικόνα των Τριών Ιεραρχών, που προσέφεραν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας οι μαθήτριες των Αρσακείων Πατρών το 1954, και η οποία αποτελεί έκτοτε επίκεντρο τού εορτασμού των Προστατών της Παιδείας για τα ιστορικά Εκπαιδευτήρια.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη σφράγιση με την Αναμνηστική Σφραγίδα από τον εντεταλμένο υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., σε φακέλους που συμβολικά προσκόμισαν τρεις μαθήτριες από το Αρσάκειο Δημοτικό, Γυμνάσιο, και Λύκειο αντίστοιχα.
Τα αναμνηστικά γραμματόσημα είχαν αναρτηθεί σε ειδικό πλαίσιο, και σε δεύτερο πλαίσιο σειρές γραμματοσήμων σχετικές με την εκπαίδευση, τη γλώσσα και τον πολιτισμό, ενώ υπήρχε ακόμη μικρή έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από το παρελθόν των Αρσακείων Πατρών, αλλά και δραστηριότητες από τη σύγχρονη σχολική ζωή.
Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του για την πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών. Ως εκπρόσωπος τού Δημάρχου Πατρέων παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Χαράλαμπος Στανίτσας, ενώ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και άλλοι δημοτικοί άρχοντες, βουλευτές, απόφοιτοι των Σχολείων και εκπρόσωποι τού τύπου
 thebest.gr

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο - 2η μέρα

2η μέρα του συνεδρίου σήμερα, αγαπητοί φίλοι. Οι εισηγήσεις όλων των ομιλητών ήταν εξαιρετικές και καθήλωσαν το ακροατήριο. 
Την πρώτη εισήγηση έκανε ο αιδ. π. Κανέλλος Φερτάκης, θεολόγος-εκπαιδευτικός, ο οποίος με χειμαρρώδη λόγο παρουσίασε τη δύναμη του ενός στη σχολική πραγματικότητα. Με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε και σε προσωπικά βιώματα περιγράφοντας στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή που κάθε δάσκαλος τίθεται ενώπιον πολλών και διαφορετικών διλημμάτων.
Στη συνέχεια η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατέδειξε με πολύ εύστοχο τρόπο τον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό στην πνευματική ζωή του τόπου.
Η σχολ. σύμβουλος κα Χαρά Βοινέσκου αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, ο δικηγόρος κ. Ιατρού Γεώργιος στη δικαιοσύνη, η δημοσιογράφος κα Γωγώ Κάραλη στα Μ.Μ.Ε και τη δημοσιογραφία ενώ στο τέλος η δασκάλα κα Χαρά Νικοπούλου μάς μίλησε για την περιπετειώδη εκπαιδευτική διακονία της στο δημ. σχολείο του Μεγάλου Δερείου, ενός μειονοτικού χωριού του Έβρου κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Το συνέδριο έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.











27ο Παιδαγωγικό Συνέδριο - 1η μέρα

Πάνω από 500 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη συνεδρία του 27ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο τομέας επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Το θέμα ήταν τραγικά επίκαιρο και αφορούσε στον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό και τη δύναμη του ενός.
Το συνέδριο ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καλοσόρισε τους ομιλητές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο. 
Η πρώτη συνεδρία ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος μας ανέλυσε «Τα ολοκληρωτικά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού». Ο κ. Νικολαΐδης εντυπωσίασε με την ανάλυση που έκανε για τα ολοκληρωτικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. έδωσε επίσης και κάποια άλλα γενικά στοιχεία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που συναντάμε στα σχολεία, δίνοντας μια γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα. 
Μετά τη συζήτηση ακολούθησε διάλειμμα και ευθύς ξεκίνησε η δεύτερη διάλεξη της πρώτης συνεδρίας.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος Πολιτικός Επιστήμονας κ. Κων/νος Χολέβας με θέμα: «Η δυναμική του προσώπου στην ιστορία». Στην εμπνευσμένη εισήγησή του αναφέρθηκε σε φωτεινές μορφές που έγραψαν ιστορία, εκκλησιαστική και εθνική, και τόνισε τη δυναμική διάσταση του προσώπου στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας. 



 

 


 


 


 
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΚΥΡΑ