Χαράλαμπος Γερ. Στανίτσας

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις",Mahatma Gandhi

"Πρώτα σε αγνοούν, κατόπιν σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν, μετά κερδίζεις", Mahatma Gandhi

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τρία χρόνια χωρίς τον Χριστόδουλό μας!



ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αν δώσεις...


Αν δώσεις ένα ψάρι σ’ έναν άνθρωπο,
Θα φάει μια φορά.
Αν τον μάθεις να ψαρεύει,
Θα τρώει σ’ όλη του τη ζωή.

Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο, σπείρε σπόρους.
Αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε δέντρο.
Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε το λαό.
Σπέρνοντας μια φορά σπόρους, σοδιάζεις μια φορά.
Φυτεύοντας ένα δέντρο, σοδιάζεις δέκα φορές.
Μορφώνοντας το λαό, σοδιάζεις εκατό φορές.

Κουάνγκ-τσέου, 4ος -3ος αι.π.Χ, Κίνα

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο προαστιακός της Πάτρας ισχυρό όπλο κατά του κυκλοφοριακού


Το πλέον επιτυχημένο εγχείρημα του ΟΣΕ στην περιοχή μας αγκαλιάστηκε από τους Πατρινούς


Ως ένα από τα ισχυρότερα όπλα κατά του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης αναδεικνύεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος, που ενώνει την Πάτρα με το Ριον. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι επιβάτες που μεταφέρει κάθε μήνα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν έντονες αυξητικές τάσεις.
Μόνο σε ένα απόγευμα του περασμένου Δεκεμβρίου μετακινηθήκαν 900 επιβάτες, ενώ όλοι ζητούν την επέκταση των δρομολογίων τουλάχιστον μέχρι τα Βραχνεικα από την δυτική πλευρά της πόλης  και μέχρι τον Άγιο Βασίλη και τον Ψαθοπυργο, από την ανατολική πλευρά της.
Οι άνθρωποι του ΟΣΕ, όσοι απέμειναν μετά τις μετατάξεις, ευγενικοί και πρόθυμοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν το κοινό, ενώ οι νέοι συρμοί προσφέρουν άνετη μετακίνηση με θέρμανση και κλιματισμό και είναι εύκολα προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.
Μένει η αναπτυξιακή στροφή λοιπόν, που θα έρθει με την επέκταση των δρομολογίων, ενώ πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί και η ώρα του τελευταίου από Πάτρα, καθώς το δρομολόγιο των 10.30 φαντάζει να είναι πολύ νωρίς, για τις σύγχρονες ανάγκες των Πατρινών.
Επίσης δεν θα ήταν άσχημο σε ώρες αιχμής να πυκνώσουν τα δρομολόγια, αφού και οι φοιτητές δείχνουν την προτίμηση τους.
Όπως σε κάθε τι επιτυχημένο στην πόλη μας, έτσι και στην περίπτωση αυτή, κάποιοι βαλθηκαν να "χτυπήσουν" τον προαστιακό με κάθε τρόπο.
Στα άξια της προσοχής μας είναι και η δικαστική διαμάχη με το αστικό ΚΤΕΛ, με την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκησή του και θα συζητηθούν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί γνωστοί Πατρινοί και Ριώτες, δικηγόροι και απλοί πολίτες, θα κάνουν παρέμβαση υπέρ του ΟΣΕ, προσδοκώντας στην συνέχεια της απρόσκοπτης  λειτουργίας  του, προς όφελος μιας τεράστιας μερίδας πληθυσμού της περιοχής μας.
Τέλος θεωρείται επιβεβλημένη η παρέμβαση του Δήμου Πάτρας για την επίτευξη των στόχων διεύρυνσης των δρομολογίων, τουλάχιστον στα διοικητικά όρια του.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/50698

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος στο Αρκτικό Διαμέρισμα


Μετά το Νότιο Διαμέρισμα, σειρά είχε σήμερα το Αρκτικό.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γ.Δημαράς, κάνοντας πράξη την προεκλογική του δέσμευση, επισκέφθηκε τα γραφεία του Αρκτικού και συνομίλησε με τους πολίτες. Άκουσε τα προβλήματά τους, κατέγραψε τις προτάσεις τους και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει.
Με τις κινήσεις του αυτές ο Δήμαρχος αποδεικνύει στην πράξη, όχι στα λόγια, ότι σκοπός του δεν ήταν να πάρει την καρέκλα, αλλά να είναι δίπλα στον πολίτη, κοντά στις γειτονιές, μέσα στα προβλήματα και όχι παρατηρητής. Όταν, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, περιοδεύαμε στις γειτονιές της Πάτρας, το σταθερό παράπονο των πολιτών ήταν ότι τους θυμόμαστε μόνο προεκλογικά. Η υπόσχεση του Δημάρχου, «Θα είμαστε και μετά τις εκλογές εδώ. Θα σας το αποδείξω», υλοποιείται.
Νομίζω, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει την διαφορά νοοτροπίας και πολιτικής αντίληψης. Εγκαινιάζεται ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας των πολιτών με τον Δήμο. Οι πολίτες μπορούν μόνοι τους και απευθείας να θέτουν τα προβλήματά τους και να ζητούν λύση. Ούτε γραφειοκρατία, ούτε συντάξεις αιτήσεων και καταγγελιών. Άμεσα, εύκολα, δημοκρατικά και χωρίς δυσκολία ο Δήμαρχος είναι δίπλα τους, πρόθυμος να τους βοηθήσει. Στο χέρι των πολιτών είναι να τον «εκμεταλλευτούν» και να κάνουν την ζωή τους καλύτερη.
Ευχόμαστε στον Δήμαρχο να συνεχίσει την προσωπική επαφή με τους πολίτες, να συνεχίσει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να μην κλειστεί στα γραφεία με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα παχιά χαλιά, όπως παλαιότεροι Δήμαρχοι. Κοντά στον πολίτη και μέσα στην πόλη.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το ατύχημα στην Ρήγα Φεραίου και οι Patrinistas !!!


Με αφορμή το ατύχημα που συνέβη χθες στον πεζόδρομο της Ρήγας Φερραίου (μηχανάκι τραυμάτισε περαστικό πολίτη) , νομίζω ότι ως ενεργοί και λογικοί πολίτες πρέπει να προβληματιστούμε.
Είναι δυνατόν να χρειάζεται η περιπολούσα δημοτική αστυνομία για να προστατεύει τον πεζόδρομο από τους δικυκλιστές;
Σε ποια λογική, ευνομούμενη, δημοκρατική χώρα θα χρειάζονταν αστυνόμευση για τα αυτονόητα ;
Ήδη ακούστηκαν κραυγές εναντίον της νέας Δημοτικής Αρχής, ότι δεν κάνει το χρέος της.
Με συγχωρείτε, αγαπητοί φίλοι, αλλά δεν μας φταίει ο Δήμαρχος. Φταίει η απαράδεκτη νοοτροπία μας, το απίστευτο θράσος μας, η εκνευριστική αδιαφορία μας, η ετσιθελική επιμονή μας για κατάργηση των νόμων, η ωχαδερφίστικη συμπεριφορά μας.
Υπό κανονικές συνθήκες, θα’ πρεπε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των δικύκλων να είναι αυτονόητη. Θα’ πρέπε στον πρώτο παρανομούντα δικυκλιστή να’ χουν αντιδράσει όλοι οι παρευρισκόμενοι πεζοί. 
Στην μιζέρια της Πάτρας πρωταρχικοί υπεύθυνοι δεν είναι οι Δημοτικοί άρχοντες. Είναι οι πολίτες της. Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της. Είμαστε όλοι εμείς που καθημερινά διπλοπαρκάρουμε, οδηγούμε το αυτοκίνητό μας για να διανύσουμε μόλις ελάχιστα μέτρα, που πετάμε τα σκουπίδια μας έξω από τον κάδο, που πετάμε τα αποτσίγαρά μας στον δρόμο-τασάκι, που κορνάρουμε συνεχώς, που δεν σεβόμαστε τον συμπολίτη μας, που φράζουμε τα σημεία διέλευσης των ΑμεΑ.
Ευαισθητοποίηση, φίλοι μου και όπως έλεγαν και οι παλιοί, «λίγη τσίπα» !
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η πόλη είναι δική μας.
Εμείς πρέπει να την κρατάμε καθαρή.
Εμείς πρέπει να την φροντίζουμε.

Υγ. Το Σάββατο το πρωί, από 9 π.μ έως 12, η εθελοντική ομάδα πολιτών Patrinistas θα βρίσκονται στην Πλατεία Όλγας. Θα καθαρίσουν, θα σκουπίσουν, θα ξεβάψουν, θα βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις, θα παίξουν μουσική και θα φύγουν αφήνοντας μια ομορφότερη πλατεία στη διάθεση των πατρινών και των επισκεπτών της. Ας είμαστε εκεί. Ας αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας.  Ας σηκωθούμε από τον καναπέ και από το τραπεζάκι της καφετέριας και ας ενεργοποιηθούμε. Ενεργοί πολίτες χρειάζονται.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τρία πράγματα για το «Θρακικό Πρόβλημα»

Βασίλειος Μαρκεζίνης

Πρώτον: το θέμα των μειονοτικών ομάδων της Θράκης. Και υπενθυμίζω ότι είναι τρεις, όχι μία. Όπως άλλωστε και το θέμα της πΓΔΜ, το έχουμε κάνει πιο δυσχερές εμείς οι Ελληνες, είτε με το να αφήνουμε την κατάσταση να χειροτερεύει μόνη της με την πάροδο του χρόνου είτε με το να ενεργούμε οι ίδιοι με κομματικά ή προσωπικά κριτήρια. Περαιτέρω, με το να φοβόμαστε να αναγνωρίσουμε σε μειονοτικές ομάδες δικαιώματα που επιβάλλουν όχι μόνο οι διεθνείς μας υποχρεώσεις αλλά και ο ίδιος ο πολιτισμός μας και συγχρόνως να είμαστε εξαιρετικά ενδοτικοί στις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Δεύτερον: δεν βλέπω, αλλά και αμφιβάλλω εάν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον, όταν οι Τούρκοι, έχοντας (με τη βοήθειά μας) «λύσει» τα προβλήματά τους στο Αιγαίο, στρέψουν την προσοχή τους στη Θράκη, όπως μας έχει ήδη προειδοποιήσει ο κ. Νταβούτογλου.

Είναι αίσχος πλην όμως αληθές το να πει κανείς ότι μια τέτοια εξέλιξη (εμμέσως) ενθαρρύνεται από το ελληνικό κράτος το οποίο συνεχώς: (α) παραχωρεί τις εξουσίες του σε θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να διασφαλίσει ότι ακραίοι κύκλοι που κινούνται στους κόλπους και των κομμάτων δεν θα τους μετατρέψουν σε θεσμούς «αυτονομίας» ειδικά σε περιοχές που τους ευνοεί η συγκέντρωση πληθυσμού, (β) παραβλέπει τη δημογραφική εξέλιξη στην περιοχή, η οποία ΔΕΝ ευνοεί τους Ελληνες χριστιανούς.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, πόσος άραγε χρόνος θα χρειαστεί προτού οι Τούρκοι αρχίσουν να μιλούν περί «αυτόνομου» ή «ανεξάρτητου κρατιδίου (το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις ελληνικές μουσουλμανικές περιοχές και σε δεύτερη θα προσθέσει τους γειτονεύοντες μουσουλμάνους της Βουλγαρίας) με βάση τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου; Βεβαίως, τις αρχές αυτές οι Αγγλοσάξονες τις απορρίπτουν όταν δεν τους συμφέρουν (βλ. αίτημα Σέρβων της Βοσνίας).
Σίγουρα, όμως, θα έβλεπαν με «καλό μάτι» οτιδήποτε ευχαριστούσε τη «φίλη Τουρκία».

Και μία τελευταία σκέψη-ερώτηση: κινδυνολογώ χωρίς λόγο; Οχι. Προειδοποιώ, δεν κινδυνολογώ.
Αλλά, και αν ακόμη το δεύτερο συμβαίνει στα μάτια όσων εξ επαγγέλματος έχουν την πρόθεση να παρεξηγούν και την ικανότητα να απλοποιούν, αναλαμβάνω την ευθύνη των απόψεών μου, μια και θεωρώ αναγκαίο αυτά τα θέματα να συζητηθούν εγκαίρως και ευρέως και να μην αποφασίζονται από μια κυβέρνηση που, προφανώς πλέον, δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!


ΕΘΝΟΣ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Θεοφάνεια στην Πάτρα

 Εύχομαι τα άγια Θεοφάνεια να χαρίζουν φώτιση σε όλους τους Πατρινούς, υγεία, αγάπη και δύναμη στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Στον δε Δήμαρχο κ.Δημαρά, πραγματικά δύναμη και αντοχή για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Είναι πολλά και χρονίζοντα, αλλά νομίζω ότι διαθέτει τα προσόντα και το σθένος για να τα αντιμετωπίσει και να κάνει την Πάτρα μας πάλι όμορφη.





φωτογραφίες  : thebest

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πιστοί στην λαϊκή εντολή



Γιάννης Δημαράς, Δήμαρχος Πατρέων

Σας εφιστώ την προσοχή, να αποφύγουμε αυτό που συχνά συμβαίνει με όσους ασκούν διοίκηση που παρασυρμένοι από την καθημερινή τριβή με τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα, απομακρύνονται από την κοινωνία και φτάνουν να λειτουργούν ενάντια στη λαϊκή βούληση.
Αν επιτρέψουμε να μας αφομοιώσει το σύστημα, τότε θα έχουμε παρεκκλίνει από τη λαϊκή εντολή, θα έχουμε ξεστρατίσει από το σωστό δρόμο και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Προσδοκίες που υπάρχουν σε πολλαπλάσιους δημότες από αυτούς που μας ψήφισαν. Γιατί νομίζω ότι το έχετε διαπιστώσει και εσείς, ότι με την πολιτική αλλαγή που συνέβη στην Πάτρα στις 14 Νοεμβρίου, χάρηκαν πολλαπλάσιοι πολίτες από αυτούς που μας ψήφισαν.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Αντιδημάρχων και βοηθών Δημάρχου


Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των Αντιδημάρχων και των βοηθών Δημάρχου.
Ευχομαι σε όλους συγχαρητήρια και Καλή Δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το έργο που αναλαμβάνουν είναι δύσκολο, αλλά έχουν τις ικανότητες να τα καταφέρουν.

1. Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού,  Λένα Καλεντζώτη
2. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάκης Γκίκας
3. Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος
4. Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Βίβιαν Σαμούρη
5. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γεώργιος Σιγαλός
6. Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Αβράμης
7. Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, Ανδρέας Φίλιας
8. Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών, Ήρα Κουρή
9. Αντιδήμαρχος Υποστήριξης  Δημότη και Λειτουργίας Πόλης, Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη
Τον τομέα των τεχνικών έργων διατηρεί στην αρμοδιότητά του ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.
Βοηθοί Δημάρχου ορίζονται οι παρακάτω σύμβουλοι:
1.Βοηθός Δημάρχου για θέματα Α.Ε.Ι και για θέματα  κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Άνω Καστριτσίου, Ακταίου, Ψαθοπύργου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχοβιτίκων, Δρεπάνου, Πλατανίου, Σελλών, Αργυράς, και Πιτίτσης ,  Κων/νος Μπουρδούλης
2.Βοηθός Δημάρχου για θέματα  κοινοτήτων, Οβριάς Σαραβαλίου, Κρήνης Πατρών, Καλλιθέας, Θέας, Πετρωτού και Κρυσταλλόβρυσης, Χαράλαμπος Καρκούλιας.
3.Βοηθός Δημάρχου για θέματα  κοινοτήτων, Παραλίας, Μιντιλογλίου, και .Ρογιτίκων  Κων/νος Βουκελάτο
4.Βοηθός Δημάρχου για θέματα Αποκέντρωσης και για θέματα  κοινοτήτων, Βραχναιίκων, Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Μονοδενδρίου, και Θεριανού, Τασία Παπαντωνοπούλου.